Küçük çocukların mideleri küçüktür ve enerji ihtiyaçları yüksektir
Yaz Beslenmesi
Havaların ısınması öğleden sonraları havuzda yüzmeyi, futbol maçlarını teşvik ettiğinden, bir çocuğun besin depoları kış aylarına göre daha yüksek oranda tüketilebilir. Bu yüksek enerjili yaz ayları genellikle çocukların beslenme gereksinimlerini değiştirebilir. Bu gereksinimler, sadece mevsimlerle değil, büyüme düzenleriyle ve hatta çocukluktaki stres etkenleriyle birlikte sürekli olarak değişse de, çocuklar besin alımlarını büyüme düzenlerine uyacak şekilde kendiliğinden değiştirme eğiliminde olacaklardır.
İdeal olarak, küçük çocuklar, ergenlik döneminde yaşanan hızlı büyüme hamlesine hazırlık olarak sürekli olarak besin depoları biriktirmelidir. Çoğu çocuk, çeşitli besleyici yoğun gıdalar verildiğinde, ne kadar yediklerinin sorumluluğu kendilerine verildiğinde ihtiyaç duydukları besinleri ve enerjiyi tüketecektir. Enerji ihtiyaçları gibi, çocuğun protein, vitamin ve mineral ihtiyaçları da yaş, aktivite düzeyi ve stres zamanlarında artar. Bir çocuğun yiyecek alımını düzenleme yeteneği azaldığında, içsel açlık ve tokluk sinyallerine yanıt verme yeteneklerini kaybedebilir. Açlık sinyallerini yorumlama yeteneğini kaybetmek aşırı yemeye yol açabilir ve çocukluk obezitesi olasılığını artırabilir.
Yaz aylarında çocukları nemli tutmak da önemlidir. Aldıklarından daha fazla sıvıyı dışarı attıklarında dehidrasyon meydana gelebilir. Vücutları her gün nefes alma, terleme ve idrara çıkma yoluyla sıvı kaybeder ve bu suyun sürekli olarak değiştirilmesi gerekir. Su, sağlık için esastır ve neredeyse her vücut işlevinde yer alır. Sıcak havalarda, özellikle oyun sırasında çocuklar daha fazla sıvı kaybederler, bu nedenle gün boyunca fazladan su içerek bu sıvıyı değiştirmek çok önemlidir.
Küçük çocukların mideleri küçüktür ve enerji ihtiyaçları yüksektir ve gün boyunca küçük, sık öğünler yemelidir. Düzenli olarak programlanmış öğünler ve atıştırmalıklar sağlamak, yiyeceklere güvenlik ve rahatlık aşılar, ihtiyaç duyulan enerjiyi sağlar ve sağlıklı beslenme kalıplarının geliştirilmesine yardımcı olur.
Tam tahıllar, meyveler, sebzeler, proteinler, sağlıklı yağlar ve su sağlamak yaz menümüzün temelini oluşturur. Taze gıdalar hazırlamak, önceden paketlenmiş gıdalarda bulunan katkı maddelerini ve koruyucuları en aza indirmeye yardımcı olur, tadı artırır ve optimal sağlık ve canlılığı desteklemek için gerekli olan tutarlı bir besin kaynağı sağlar.