YENİ YÜRÜMEYE BAŞLAYAN ÇOCUĞUNUZU YENI DILLERLE TANIŞTIRMANIN 5 YOLU

YÜRÜMEYE BAŞLAYAN ÇOCUĞUNUZLA YENI DILLER ÖĞRENMEK

Çocuklarda Dil Öğrenmenin ÖnemiPlaceholder

YENİ YÜRÜMEYE BAŞLAYAN ÇOCUĞUNUZU YENI DILLERLE TANIŞTIRMANIN 5 YOLU

YENİ YÜRÜMEYE BAŞLAYAN ÇOCUĞUNUZU YENI DILLERLE TANIŞTIRMANIN 5 YOLU

İki dil bilen çocuklar yetiştirmek istiyorsanız, onları ikinci veya üçüncü bir dile maruz bırakmanın ebeveyn olarak yaptığınız en ödüllendirici şeylerden biri olabileceğini bilmek heyecan verici. Süreç her zaman basit olmasa da, 12 yaşından önce yeni diller öğrenmek aslında daha kolaydır. Bu sebeple İzmir Hatay Anaokulu Gözbebeğim’de yabancı dil öğretimi yapılmaktadır. Ayrıca yeni bir dil öğrenmek çocuğunuzun bilişsel gelişimini geliştirir ve daha sonraki yaşamlarında özgeçmişlerine eklemeleri için onlara bir şeyler verir.

YÜRÜMEYE BAŞLAYAN ÇOCUĞUNUZLA YENI DILLER ÖĞRENMEK

Peki Hangi Öğretim Yöntemleri Mevcut?

Yabancı bir dile hakim olan ebeveynler, her zaman o dili konuşmayı seçebilir ve onu ev hayatının bir parçası haline getirebilirler. Okulda veya arkadaşlarıyla başka bir dil konuşmaya devam edebilirler, ancak evdeyken sadece yabancı dilde konuşmayı bir kural haline getirirler.

Kitaplar Ve Videolar

Çocuklarınıza diğer dillerin yazı ve seslerini tanıtmaları için biraz okuma zamanı ayırabilirsiniz. Bu sayede kendilerini yeni bir dile alıştırabilir ve yavaş yavaş gelişebilirler.

Iki Dilli Daldırma

Bu yöntemle yeni dilin öğrenilmesi akademik müfredata entegre edilir. Her yaştan çocuk – genellikle anaokulundan – tüm öğretimin ve düzenli konuşmanın öğretilmekte olan yeni dilde yapıldığı bir okul ortamına yerleştirilir. Böylece çocuklar ikinci veya üçüncü bir dili ilk dillerini öğrendikleri gibi öğrenebilirler.

Bu tekniğin bir varyasyonu, anadili İngilizce olan ve yabancı dili anadili olarak konuşanların birbirlerinden öğrenebilmeleri için aynı sınıfa yerleştirildiği iki yönlü iki dilli daldırma yöntemidir.

Ders Dışı Programlar

İki dilli eğitim programı sunmayan bazı okullar, hafta içi öğleden sonraları veya hafta sonu sabahları gerçekleşen ders dışı programlar aracılığıyla dil öğrenme fırsatları sunar. Bu programlar, çocukların daha az yaygın olan yabancı dilleri öğrenmeleri için harika bir yol sağlar. Ancak bu programlar çocuğunuzun müzik ve spor gibi diğer etkinlikler için zamanını alabilir. Ayrıca çocuğunuzu, uzun süreli derslerden zihinsel olarak tükenmiş hissetmemesi için izlemelisiniz.

Yabancı Mahalleleri Ziyaret Edin

Yeni bir dil öğrenmenin temel fikri maruz kalmaktır ve yabancı bir ülkede kalmak, çocuklarınızın diğer kültürleri ve dilleri deneyimlemesi için harika bir yoldur. Ancak yabancı ülkelerde pek çok kişinin akrabası ya da işle ilgili bir görevi olmadığı için bu dillerin konuşulduğu mahalleleri ziyaret edebilirsiniz.

Çocuklarınızın başka diller öğrenmesini istiyorsanız, süreci eğlenceli ve ilginç hale getirmeniz önemlidir. Farklı kültürlerin bulunduğu mahalleleri veya kurumları ziyaret etmek ve farklılıkları belirtmek, çocuğunuzun diğer dilleri ve kültürleri tanımasını sağlamanın ve onları öğrenmeye ilgi duymasını sağlamanın harika bir yoludur.